Hotstonemassage

Een hotstonemassage is zoals het woord eigenlijk al zegt een massage met “hete” stenen. De woorden "hete stenen" moet je hierbij niet al te letterlijk nemen en lezen als "warme stenen". De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt rond de 45 graden celsius. De stenen worden opgewarmd in heet water. De hotstonemassage wordt gegeven met basaltstenen (vulkanische stenen) die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gesleten zijn. De grootte van de stenen waarmee gewerkt wordt varieert van 2 tot 12 centimeter.

De massage begint met een stenenlegging. D.w.z. dat er stenen op en rondom het lichaam worden gelegd. De warmte geeft ontspanning en stimuleert de chakra’s. Tijdens deze legging kunnen andere delen van het lichaam gemasseerd worden of behandeld worden op reflexpunten.

Daarna volgt nog een massage met olie, waarbij ook de hete stenen gebruikt worden. Het effekt van een hotstonemassage is opperste ontspanning en het zet het lichaam aan om weer in balans te komen of te blijven.