Coaching bij Anorexia Nervosa

In de loop der jaren heb ik mij als coach gespecialiseerd in de begeleiding van gezinnen met AN. Zowel als coach als in mijn persoonlijke leven heb ik ervaring met AN. Dat de huidige zorg rondom AN onvoldoende is gebleken is voor mij de reden geweest om mijn manier en visie op te gaan schrijven. De begeleiding bij AN moet en kan dus anders!

Mijn visie op AN heb ik beschreven in een e-book, met de titel AN-ders!

Aanvraag gratis E-book AN-ders! e-book

Vaak wordt er gezegd dat de behandeling van AN niet over eten gaat, om vervolgens wel met eetlijsten, eettijden en streefgewicht bezig te gaan.
 
In mijn benadering gaat het inderdaad niet over eten. 

In de periode van puberteit en adolescentie worden meisjes kwetsbaar en verliezen ze vaak hun houvast in het leven. Wie ben ik? Wat wil ik?  

Thema's als (hoog-)gevoeligheid, perfectionisme, (hoog-)begaafdheid, sociaal zijn en getalenteerd zijn werken vaak in het nadeel bij meisjes* in hun ontwikkeling. Juist deze talenten en kwaliteiten kunnen er voor zorgen dat ze extra vatbaar zijn om AN te ontwikkelen.

Ze verliezen hun houvast in het leven en dit geeft een enorme bestaans-angst bij hen.

AN biedt hen een sterk houvast. Getallen, doelen, ze kunnen gaan streven naar iets wat ze denken te zijn. Ze kunnen gaan presteren. Hun talenten sluiten hierbij goed aan.
 

*(95% van de mensen met AN zijn meisjes, dus ik schrijf meisjes, maar jongens worden er ook mee bedoeld)


AN heb je niet alleen als meisje maar het hele gezins-systeem heeft AN.
Iedere naaste wordt dan ook betrokken bij de coaching. Mijn jarenlange ervaring al trainer bij het expertise centrum Familiezorg zet ik hierbij in.
Er dient altijd systemisch gekeken te worden of er sprake is van een parentificatie. Met andere woorden of het meisje de zorg voor anderen niet boven zichzelf stelt en hierdoor niet in staat is om zichzelf te laten groeien in de puberteit of adolescentieperiode. 

Mijn coaching is tevens een reactie op de huidige manier van begeleiden en behandelen van AN. Hierbij komt veel dwang voor. Denk maar aan sondevoeding, maar ook opnames onder dwang. Dwang moet ten alle tijden vermeden worden.

klik hier voor het gratis E-book AN-ders!

Heb je vragen naar aanleiding van deze tekst, dan kun je die altijd stellen door te bellen naar 062-062-88-68 of te mailen naar info@praktijkdebron.nl.

Heb je interesse in een coachingstraject dan kunnen we een kennismakingsgesprek plannen. De coaching kan zowel in mijn praktijkruimte als online plaatsvinden.

E-mail:aanvraag voor kennismakingsgesprek De steen

Ik heb een steen verlegd, in een rivier op aarde
Ik leverde bewijs van mijn bestaan
Omdat door het verleggen van die ene steen
De stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan

Bram Vermeulen

 

 
>