"Ik help je jouw stroom weer op gang te brengen!"

Michiel Fondse: Systemisch coach en Reiki-master. 

Waarvoor kunnen mensen bij mij terecht? 

Mensen komen meestal bij me met klachten als stress, burnout, pijn, onrust, verstoorde relaties of spanning binnen het werk of privé. Het leven stroomt niet zo lekker. 

Maar ook problemen als gevolg van verslavingen, overgewicht, diverse psychiatrische diagnoses als b.v. autisme, adhd of depressie zijn aanleiding om met mij  contact op te nemen.

In mijn coaching richt ik me niet zozeer op deze problemen zelf, maar kijk naar onderliggende patronen. De klachten zijn namelijk niet het eigenlijke probleem, ze zijn het effect van een dieper liggende oorzaak. Wat speelt er aan onderliggende patronen? Daar focus ik op, op de Bron dus. Daarom heet mijn praktijk ook zo. 

Ik heb een fundamenteel andere kijk op vragen, problemen en ontwikkelpunten. Door verdiept achter de vraag, probleem of ontwikkelpunt te kijken, wordt helder waar de oplossing ligt. Ik werk intuïtief en energetisch, en vanuit een relationeel en systemisch karakter. Ik geef inzicht, prikkel, gebruik humor en sluit aan bij het tempo van de ander. 

Dat inzicht verkrijgen we via coachingsgesprekken, maar ook door een individuele familie-opstelling en eventueel een mediamieke sessie. 

Mensen zoeken vaak verandering in hun gedrag, maar komen er achter dat gedragsverandering heel lastig is, zeker op de lange termijn. Ik zoek met hem of haar naar verandering in dieper liggende patronen. Dan zijn veranderingen blijvend. 

Bewustwording en inzicht zijn de belangrijkste eerste stappen. Klanten krijgen vaak heel snel inzicht in wat echt werkt en met handvatten die ik aanreik kunnen ze ook echt verder in het leven. Met vaak al een beperkt aantal gesprekken zijn mensen geholpen. Ik loop een stukje met mensen mee, zodat ze het weer helemaal zelf kunnen, totdat de stroom weer op gang gekomen is. 

Als je een steen verlegt, dan stroomt de rivier nooit meer zoals daarvoor. Zo werkt het ook met patronen die je verandert. Bram Vermeulen schreef dat zo treffend: Omdat door het verleggen van die ene steen, de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan. 

Wat ik mensen ook vaak meegeef: Geluk is fijn, dat willen we allemaal. Maar 'ongeluk' leert je waar je kunt groeien. Het is goed om het ook als een kans te zien, niet alleen maar iets waar we zo snel mogelijk vanaf willen. In onze samenleving draait het erg op presteren. Fouten maken of niet gelukkig zijn, lijken we steeds moeilijker te vinden. Ik vind het belangrijk om het negatieve niet weg te stoppen, acceptatie ervan zorgt namelijk ook voor waardering van het positieve. 

Alles is energie. Daardoor kan ik me inleven en krijg ik helder wat er werkelijk speelt. Er ontstaat een diep inzicht in vraagstukken. Al is je vraag nog zo vaag voor jezelf, ik heb het vermogen om je te “lezen”. Daarmee kunnen we dus snel tot de kern komen. 

Mensen zijn allemaal onderdeel van systemen, van je eigen familie bijvoorbeeld. Hier vind je ook vaak de werkelijke vraagstukken die spelen. Moeilijkheden die niet worden opgelost worden onbewust doorgegeven aan volgende generaties. Denk aan weggestopt verdriet en leed, of geheimen. 

Als systemisch coach kan ik deze patronen naar de oppervlakte halen, concreet betekent dat we met poppetjes familieleden representeren en zo patronen helder maken. 

Ook na de dood zijn we als energie vaak nog aanwezig. Als medium kan ik belangrijke informatie krijgen die mensen hier kan helpen verder te komen, om zaken te verduidelijken of om troost te bieden.

overige info:

Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de HBO-Verpleegkunde. Sindsdien werkzaam (geweest) als verpleegkundige in de gezondheidszorg. Vanaf 2003 ben ik als coach werkzaam in mijn eigen praktijk de Bron.

Ik ben inhoudelijk begeleider geweest van innerlijke ontdekkingsreizen in Andalusie, Spanje.

Ik heb ervaring met het begeleiden van diverse organisaties waarbij zelforganisatie en geluk voorop staan.

Ik heb een 70 tal blogs geschreven waarin ik duidelijk maakt hoe ik tegen overgewicht en de benadering van dit probleem aankijkt. Dit is mijn weblog: verhalen van een medemens .

Alle gegevens zullen vertrouwelijk behandeld worden. Ik houd mij aan de ethische code. klik hier.

Ik ben geregistreerd als trainer bij het CRKBO ( het centraal register kortdurend beroepsonderwijs).

Vóór ieder coachingstraject zal een gratis kennismakingsgesprek plaatsvinden. Zo kun je je er van overtuigen of ik iets voor je kan betekenen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Bel of mail voor een een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek  mobiel : 062-062-88-68

Kwaliteitsgarantie: Mocht je over de behandeling niet tevreden zijn, dan zal ik geen kosten in rekening brengen.