"Ik help je de regie in je leven op te pakken en een leven te leiden met meer vreugde"

Michiel Fondse: Systemisch coach, Reiki-master en Medium. 

 

Waarvoor kunnen mensen bij mij terecht?

(Oranje tekst: enkele reacties van klanten over hoe ze mij ervaren.)

Mensen komen meestal bij me met klachten als stress, burnout, pijn, onrust, verstoorde (familie-)relaties of spanning binnen het werk. Het leven stroomt niet zo lekker. Soms is voor de klant niet helemaal duidelijk wat er precies aan de hand is. Hoe voelt niet oke zoals het gaat, maar wat de klant ook doet, er verandert te weinig of niets.

Vragen als: "hoe blijf ik bij mezelf en hoe verlies ik geen energie in contacten met anderen?" of "ik ben zeer gevoelig en merk dat ik altijd maar moe ben, hoe ga ik daar mee om?" komen regelmatig langs.  Of: '" ik ben altijd aan het zorgen en kom zo weinig aan mezelf toe, hoe verander ik dat?"

Maar ook problemen als gevolg van verslavingen, overgewicht, anorexia of diverse psychiatrische diagnoses als b.v. autisme, adhd of depressie zijn aanleiding om met mij contact op te nemen.

Mens zijn: inspiratiesessies!!

Steeds vaker komen mensen langs die met vragen over zichzelf of het leven rondlopen. Je hoeft niet te wachten tot je problemen krijgt. Ik ga graag met je in gesprek in een inspiratiesessie. Jouw krachtige mens-zijn staat dan centraal. Zie de link hiernaast.

Individuele coachingsessies

In mijn coaching richt ik me niet zozeer op deze problemen zelf, maar kijk naar onderliggende patronen. De klachten zijn namelijk niet het eigenlijke probleem, ze zijn het effect van een dieper liggende oorzaak. Wat speelt er aan onderliggende patronen? Daar focus ik op, op de Bron dus. Daarom heet mijn praktijk ook zo. 

"Dat je er helemaal voor mij bent en mij helpt en begeleid om mijn pijn te zien, te ervaren, te doorgronden en te relateren aan tijd (toen - nu - toekomst). Je biedt Inzichten  in wat van mij is en wat van een ander is. Je hebt heel veel ervaring, bagage, kennis, tools  om in te zetten ten dienste van mijn vraagstuk zodat ik inzichten krijg waar ik weer mee verder kan".

Ik heb een fundamenteel andere kijk op vragen, problemen en ontwikkelpunten. Door verdiept achter de vraag, probleem of ontwikkelpunt te kijken, wordt helder waar de oplossing ligt. Ik werk intuïtief en energetisch en vanuit een relationeel en systemisch karakter. Ik geef inzicht, prikkel, gebruik humor en sluit aan bij het tempo van de ander. 

Dat inzicht verkrijgen we via coachingsgesprekken, soms ook door een individuele familie-opstelling. 

"Ik vind dat je goed luistert, goede vragen stelt waar ik goed over moet nadenken en dat als ik het niet weet jij goed helpt met het zoeken naar wat het antwoord is op de vraag. Je kijkt naar de persoon en niet naar een nummer met problemen, zoals het veelal gaat in de mentale zorg gaat"

Mensen zoeken vaak verandering in hun gedrag, maar komen er achter dat gedragsverandering heel lastig is, zeker op de lange termijn. Ik zoek met hem of haar naar verandering in dieper liggende patronen. Dan zijn veranderingen blijvend. 

"Ik vertel andere mensen over jouw andere invalshoek. Dat je niet zoals de GGZ en de westerse psychologie doet aan symptoom bestrijding maar op een holistische manier kijkt naar de persoon en niet naar het probleem. Door dieper te graven en te kijken naar diepere structuren help je om  bij het symptoom terecht te komen wat afkomstig is uit iets anders"

Bewustwording en inzicht zijn de belangrijkste eerste stappen. Klanten krijgen vaak heel snel inzicht in wat echt werkt en met handvatten die ik aanreik kunnen ze ook echt verder in het leven. Met vaak al een beperkt aantal gesprekken zijn mensen geholpen. Ik loop een stukje met mensen mee, zodat ze het weer helemaal zelf kunnen, totdat de stroom weer op gang gekomen is. Jij hebt dan de regie in je leven (terug).

"Ik leg ze vaak mijn eigen situatie uit en vertel hoe je mij hebt geholpen (bijvoorbeeld in vergelijking met een ggz-psycholoog waar ik ook jarenlang heb gelopen in mijn jeugd zonder écht resultaat). Ik benoem het vaak als een iets alternatievere therapie, en dat je werkt met het lezen van chakra's en energievelden"

Als je een steen verlegt, dan stroomt de rivier nooit meer zoals daarvoor. Zo werkt het ook met patronen die je verandert. Bram Vermeulen schreef dat zo treffend: Omdat door het verleggen van die ene steen, de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan. 

"prettig dat je ook hoort wat er niet gezegd wordt, dat je systemisch kijkt en luistert, in principe geen wachtlijst, geen bizarre uurprijs."

Wat ik mensen ook vaak meegeef: Geluk is fijn, dat willen we allemaal. Maar 'ongeluk' leert je waar je kunt groeien. Het is goed om het ook als een kans te zien, niet alleen maar iets waar we zo snel mogelijk vanaf willen. In onze samenleving draait het erg op presteren. Fouten maken of niet gelukkig zijn, lijken we steeds moeilijker te vinden. Ik vind het belangrijk om het negatieve niet weg te stoppen, acceptatie ervan zorgt namelijk ook voor waardering van het positieve. 

"Vertrouwen, kennis heb je, t stroomt en t loopt als je een gesprek met je hebt.
Niet volgens protocol of richtlijnen"


Alles is energie. Die kan ik waarnemen en zo krijg ik helder wat er werkelijk speelt. Er ontstaat een diep inzicht in vraagstukken. Al is je vraag nog zo vaag voor jezelf, ik heb het vermogen om je te “lezen”. Daarmee kunnen we dus snel tot de kern komen. 

·        "Je bent goed  in mensen 'echt zien', je doorziet wat er speelt of althans kijkt dieper naar oorzaken en problematiek dan de oppervlakte en laat je niet leiden door wat mensen zeggen, je stemt af en bent sensitief en je helpt mensen niet vanuit oordeel".

Mensen zijn allemaal onderdeel van systemen, van je eigen familie bijvoorbeeld. Hier vind je ook vaak de werkelijke vraagstukken die spelen. Moeilijkheden die niet worden opgelost worden onbewust doorgegeven aan volgende generaties. Denk aan weggestopt verdriet en leed, of geheimen. 

Als systemisch coach kan ik deze patronen naar de oppervlakte halen, concreet betekent dat we met poppetjes familieleden representeren en zo patronen helder maken. 

·        "Jij weet altijd op een andere manier te kijken naar wat er in iemands hoofd omgaat. Heel anders dan wat in de reguliere zorg gebeurt. Heel normaliserend, niet alsof er een stoornis aan te pas komt".

.

"Ik vertel anderen over je aandacht, je rust en je begrip. Hoe je door luisteren en vragen me bij m’n probleem (bij mezelf) brengt"

overige info:

Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de HBO-Verpleegkunde. Sindsdien werkzaam (geweest) als (forensisch) psychiatrisch verpleegkundige in de gezondheidszorg bij de GGzE en de PaaZ van het Maxima medisch centrum Eindhoven

Vanaf 2003 ben ik als coach werkzaam in mijn eigen praktijk de Bron. 

Opleiding tot Reiki-master (2000-2004)

Inhoudelijk begeleider van innerlijke ontdekkingsreizen in Andalusie, Spanje. ( 2005-2010)

Trainer vrijwilligers van stichting ORO (2011-2020)

Teamtrainer op teamdagen bij diverse organisaties en instellingen (2005-2020)

Met mijn andere bedrijf "The Coachbrothers" heb ik ervaring met het begeleiden van diverse organisaties waarbij zelforganisatie en geluk voorop stonden. (2012-2017)

Trainer bij het expertisecentrum Familiezorg te Tilburg (2010-2020)

Opgeleiding medium (2020-2022) Marion Kessler, Amstelveen

Ik heb een 70 tal blogs geschreven waarin ik duidelijk maakt hoe ik tegen overgewicht en de benadering van dit probleem aankijkt. Dit is mijn weblog: verhalen van een medemens .

Alle gegevens zullen vertrouwelijk behandeld worden. Ik houd mij aan de ethische code. klik hier.

Ik ben geregistreerd als trainer bij het CRKBO ( het centraal register kortdurend beroepsonderwijs).

Vóór ieder coachingsessie of inspiratiesessie zal een gratis kennismakingsgesprek plaatsvinden. Zo kun je je er van overtuigen of ik iets voor je kan betekenen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Bel of mail voor een een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.   

Telefoon : 062-062-88-68

E-mail:michielfondse@gmail.com

Kwaliteitsgarantie: Mocht je over de behandeling niet tevreden zijn, dan zal ik geen kosten in rekening brengen.